84, Charing Cross Road

Imatge

Autora: Helene Hanff

Any de publicació: 1970 (2002)

Editorial: Anagrama i La Butxaca

84, Charing Cross Road és l’edició de la correspondència que durant els anys 50 i gairebé fins el 1970 es van intercanviar dues persones: la Helene Hanff i en Frank Doel. La Helene és una escriptora de Nova York amb dèria pels llibres anglesos i edicions especials i en Frank és un dels venedors de la botiga Marks & Co. (situada al número 84 de Charing Cross a Londres) on la Helene farà durant més de vint anys encàrregs i més encàrregs de llibres antics.

El llibre en sí és curt, no arriba tan sols a les 120 pàgines, i és de lectura molt ràpida, però és un d’aquells llibres amb el que et quedes amb un gust de boca molt especial. D’aquells que no necessites que t’ho expliquin tot, perquè amb molt poques paraules et fiquen en contexte, sense cap mena de necessitat de grans descripcions.

Als que ens agrada llegir i ens agrada voltar per biblioteques i llibreries buscant noves lectures, la història de’n Frank i de Marks & Co. fa pensar en aquelles llibreries que ara són ben escasses. Les llibreries aquelles en les que es pot entrar i demanar un llibre, però que te n’acabes emportant un altre perquè el llibreter et convenç que el llibre que ell et recomana és millor que el que tu pensaves comprar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s