Música de cámara

musicacamaraAutora: Rosa Regàs

Any de publicació: 2013

Editorial: Seix Barral

Música de cámara narra la història d’una parella, l’Arcadia, estudiant de viola, filla de republicans exiliats a França i el Javier, soldat, fill de burgesos barcelonins afins a Franco i el règim. Al llarg de la novel-la es posaran de manifest les grans diferències, no només entre els dos personatges principals, sino entre els mons dels que són hereus cadascun i que els marcaran profundament al llarg de la seva vida.

L’obra arriba recolzada pel premi Biblioteca Breve que atorga l’editorial Seix Barral i del prestigi que l’escriptora ha anat guanyant-se al llarg de la seva carrera literària havent recollit diversos premis per algunes de les seves obres (Luna, lunera o La canción de Dorotea, per exemple).

La narració dels fets la fan a estones els diversos personatges que formen part de la vida de l’Arcadia i el Javier, els pares d’ell, intol-lerants amb la forma de viure, pensar i actuar de l’Arcadia, cecs a les necessitats de la parella, i els amics i familiars d’ella, absorbits i amagats per un món cruel pel fet de formar part del grup dels perdedors en la guerra tot just acabada…

Personalment, he trobat a faltar intensitat, sobretot en la primera part de la història, en els personatges, però també en els fets que es van narrant. No he tingut la sensació de formar part de la història, al contrari, és com si me l’hagués estat mirant des de ben lluny sense poder entrar en ella.

En dues paraules: M’esperava més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s