La caiguda dels gegants

caiguda-gegantsAutor: Ken Follet

Any de publicació: 2010

Editorial: Plaza & Janés Editores

La bibliografia de Ken Follet passa principalment per ser una extensa producció en novel-les d’espionatge i misteri. No obstant, el 1989 va sorprendre el gran públic amb una història molt diferent al que tenia acostumats els seus lectors, es va presentar amb una extensa novel-la de caire històric, ambientada en l’Edat Mitja i amb uns personatges molt i molt definits, uns bons molt bons i uns dolents extremadament dolents.

Aquells Pilars de la Terra van tenir continuació uns quants anys després, amb Un món sense fi, al meu parer menys afortunada que la primera per què, no aportava cap novetat al plantejament. Els nous personatges eren reflexos dels originals, amb les mateixes virtuts i els mateixos defectes, als que els passava gairebé el mateix que als altres, només que tot succeïa uns anys més tard.

Fa uns anys, Ken Follet va anunciar un nou projecte. Tenia en ment retornar a la novel-la històrica i ho volia fer a l’engrós, tirant d’història contemporània i amb una trilogia que anomenarà “The Century”. Havia de poder explicar tres dels grans fets de la nostra història més inmediata, les tres grans guerres del segle XX, la Primera i Segona Guerra Mundial i la Guerra Freda. Així doncs, el 2010 va sortir a la llum la primera part d’aquesta aventura, La Caiguda dels Gegants que recolliria els anys previs a la Primera Guerra Mundial i acabaria alguns anys després d’haver-se firmat el Tractat de Versalles.

Ken Follet no és historiador i, és clar, té mancances, però ha de ser molt i molt difícil intentar explicar una història tant monumental com una guerra mundial, crear uns personatges interessants, que tinguin el lector enganxat a la història i no deixar-se coses pel camí. I aquest és, al meu parer, la gran virtut, aconseguir en “només” 1000 pàgines que els que hem llegit La Caiguda dels Gegants, ara tinguem una noció una mica més clara del perquè de les decisions que es van prendre o de les consequències que aquestes decisions tenien tant a nivell global com en les famílies de les diferents classes socials que hi surten representades.

Tinc ganes ja de llegir la segona part.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s