Itineraris literaris de La Setmana

Doncs sí, ja ha passat  gairebé un any des de l’última edició de La Setmana del Llibre en Català i ja sabem que serà del 6 al 15 de setembre i com altres anys podrem gaudir d’un munt d’activitats i, com no, voltar per les parades buscant aquell llibre del que hem sentit tant a parlar.

A mida que es vagin presentant activitats les aniré publicant aquí. Com avui, que els amics de La Setmana, publiquen l’agenda d’una de les activitats amb més èxit: els Itineraris literaris.

Aquest any es presenten tretze itineraris literaris, tots ells vinculats a un llibre on podrem veure, de la mà del propi autor, els espais on es desenvolupa la seva obra o d’altres on descobrirem espais de la ciutat plens de llegendes.  Cada recorregut té una durada aproximada d’una hora i mitja i s’inicien trenta minuts abans de l’inici de la ruta.

Aquí us en poso els itineraris i els dies i hores planificats:

 • Itinerari 1: La Catedral de Barcelona. Història i històries. 7, 13 i 14 de setembre a les 11:00h. Recurregut literari per totes les curiositats, costums, tradicions, misteris… que s’han anat succeint durant segles a la Catedral de Barcelona. Del recorregut se n’encarrega un grup de voluntaris de la Delegació de Patrimoni Cultural de l’Arquebisbat de Barcelona.
 • Itinerari 2: 100 coses per fer a Barcelona (almenys una vegada a la vida). 7 de setembre a les 11:00h. Carrers amb històries romàntiques i sagnants, portes i sostres plens de mirades inquisitives, túnels subterranis, fonts místiques i cases posseïdes. A càrrec de l’autora Isabel del Río.
 • Itinerari 3: Passejada amb @Lletres. 7 i 14 de setembre a les 18:30h. Descobrirem els espais directament relacionats amb autors, èpoques, personatges i obres emblemàtiques de la literatura catalana. A càrrec de Maria Nunes.
 • Itinerari 4: Barcelona en femení. 8 de setembre a les 11:00h. El recorregut ens durà pels barris de Santa Anna i la Catedral amb dedicació especial als carrers vinculats a la llegenda de Santa Eulàcia i descobrirem la ciutat des de la perspectiva femenina, a través d’històries i llegendes protagonitzades per dones barcelonines. El recorregut el farà Elisenda Albertí, autora del llibre Dones de Barcelona.
 • Itinerari 5: Barcino. 8 de setembre a les 18:30h. Aquest recorregut, extret del llibre Barcino de Maria Carme Roca ens descobrirà la Barcelona romana de la mà de la mateixa autora i ens durà pels llocs més emblemàtics del llibre i la contribució que va fer la família dels Minici a la ciutat.
 • Itinerari 6: Lluny d’aquí. 9 de setembre a les 18:30h. L’autor Jaume Benavente ens portarà per una ruta que discorre per l’escenari principal de la novel-la, el barri d’Horta.
 • Itinerari 7: Els resistents i els presos del setge del 1714. 9 de setembre a les 18:30h. La visita permetrà descobrir els indrets clau de la defensa de les constitucions i llibertats catalanes fins al darrer moment, i també diversos aspectes de la duresa de la repressió borbònica. A càrrec de Josep Catà i Antoni Muñoz.
 • Itinerari 8: Visita a l’Arxiu Diocesà en el Palau Episcopal de Barcelona. 10 i 12 de setembre a les 12:00h. Inclou la visita al Palau Episcopal de Barcelona o Palau del Bisbe on es troba l’Arxiu Diocesà que custodia nombroses sèries documentals úniques per la seva antiguitat. A càrrec de Josep Maria Martí i Bonet, director de l’Arxiu Diocesà de Barcelona.
 • Itinerari 9: L’aire que respires. 10 de setembre a les 18:30h. L’escriptora autora del llibre Care Santos ens portarà pel claustre de l’Església de Santa Anna fins a la biblioteca de la Universitat de Barcelona per veure els pergamins i llibres de l’època.
 • Itinerari 10: La metgessa de Barcelona. 12 de setembre a les 18:30h. Passejarem pels espais de la novel-la i descobrirem la història, llegenda i fantasia que guien la protagonista pels mil secrets que encara s’amaguen avui en dia a la Barcelona gòtica i el Born. De l’itinerari se n’encarrega David Martí, autor de l’obra.
 • Itinerari 11: Nocturn de Sant Felip Neri. 13 de setembre a les 18:30h. Sebastià Bennasar ens portarà pels espais protagonistes de la novel-la mentre relacionem diferents aspectes que tracta com són el cant enrabiat de lluita davant les dificultats que a vegades posa la vida, les guerres passades i el retrat crític i lúcid de la ciutat de Barcelona actual i la seva història.
 • Itinerari 12: Cu-cut! Sàtira política en temps trasbalsats. 14 de setembre a les 11:00h. Un recorregut pels escenaris de la Barcelona de principi del segle XX, visitant de la mà dels autors Jaume Capdevila i Lluís Solà, els emplaçaments de les antigues redaccions on també es feia el setmanari Patufet, així com la delegació del Govern on s’exercia la censura o la redacció de l’altra gran revista satírica de l’època, l’Esquella de la Torratxa.
 • Itinerari 13: L’àngel de les tenebres. 15 de setembre a les 11:00h. En aquest itinerari ens endisarem a l’antic Call jueu de Barcelona i descobrirem què significava i com s’hi vivia al segle XIV. A càrrec de l’autor Josep-Lluís González.

Si esteu interessats en assistir a qualsevol d’aquests recorreguts, haureu de fer la reserva anticipada fins el 10 de setembre. Els itineraris tenen un preu de 7 euros per persona i recorregut o de 5 euros si es fa el pagament abans del 23 d’agost i hi ha un límit de 25 persones per itinerari. Trobareu més informació sobre aquests itineraris a la pàgina de La Setmana del Llibre en Català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s