I el ressò de les muntanyes

ressò_muntanyesAutor: Khaled Hosseini

Any de publicació: 2013

Editorial: Edicions 62

Núm. pàgines: 415

Gràcies als amics del Nosaltresllegim.cat he tingut l’oportunitat de viure una nova experiència: llegir un llibre que encara no ha sortit a la venda. Una curiositat més d’aquest món editorial que cada dia m’ensenya coses noves. Una experiència que m’encantarà repetir.

Quan va arribar a les meves mans I el ressò de les muntanyes, el primer que vaig pensar va ser que potser hauria de posar-me al dia amb El caçador d’estels i Mil sols esplèndids, les dues primeres novel-les de Khaled Hosseini. N’havia sentit a parlar tant d’elles que tenia la sensació d’haver-me perdut alguna cosa pel camí, i me n’adono que realment ha estat així, amb Hosseini, però també amb multitud d’autors.

Tot i això, m’alegro d’haver llegit I el ressò de les muntanyes sense les expectatives que segurament haguessin creat les altres dues novel-les. Ha estat, per a mi, molt agradable descobrir la literatura de Hosseini, senzilla, sense floritures, però plena, molt plena de vida, des d’un primer capítol que posa els pèls de punta fins a un final igualment intens.

I el ressò de les muntanyes ens explica la història de la Pari, una nena que amb només tres anys, es veu obligada a separar-se de la seva família, en especial del seu germà l’Abdullah, a qui està molt unida.

Al llarg de seixanta anys, veurem créixer la Pari i els personatges que l’acompanyaran en la seva nova vida a Kabul, en Suleiman, la Nila o en Nabi, primer, i després a París, on la Pari formarà la seva pròpia família. També podrem conéixer altres personatges i ambientacions, però sempre amb Kabul i Afganistan a l’horitzó, per què Hosseini ens ofereix una lleugera pinzellada històrica, ja que passarem d’un país relativament modern, a un ocupat pels talibans, fins arribar a l’última etapa, la de la intervenció de les tropes americanes i la necessària entrada dels cooperants estrangers que ajudaran en la recuperació del país, això sí, infectada per la presència dels senyors de la guerra.

En definitiva, és una novel-la sobre l’amor, sobre com ens cuidem els uns als altres i com les decisions que prenem no ens afecten només a nosaltres, sino que són la causa de com seran i actuaran les generacions futures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s