Agatha Christie

Agatha_ChristieAvui, 15 de setembre es compleix l’aniversari del naixement d’una de les més grans escriptores de novel·la de misteri, la britànica Agatha Christie.

La producció literària de l’autora arriba fins a 79 novel·les i desenes de relats traduits a l’espectacular xifra de 103 idiomes, deixant per a la posteritat dos dels personatges literaris més carismàtics en el gènere policíac i de misteri, Hercules Poirot i Miss Marple, amb permís de Sherlock Holmes.

Les novel·les de l’Agatha Christie han estat una font constant d’inspiració en el món cinematogràfic, donant lloc a interessants interpretacions dels actors Peter Ustinov com a Hercules Poirot a qui podem recordar a Death on the Nile, juntament amb David Niven, Mia Farrow o Angela Lansbury, entre d’altres o Murder on the Orient Express, dirigida per Sidney Lumet, amb actors tan carismàtics com Albert Finney, Lauren Bacall o Sean Connery.

Death_NileLa seva primera novel·la, El misteriós afer de Styles (The misterious affair at Styles), publicada el 1920, la podem trobar en format digital i descàrrega legal a la web del projecte Gutenberg i va ser la primera en la que va veure la llum el famós detectiu belga Hercules Poirot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s