El dia de l’incident

Dia_IncidentAutor: Isidre Grau

Any de publicació: 2013

Editorial: Meteora

Pàgines: 188

Fent una repassada per les nostres trajectòries vitals, segurament, podríem trobar un moment d’un dia especial, un espai en el temps en què va ocórrer alguna cosa que va significar un punt d’inflexió en la vida de cadascú. Aquest moment, no necessàriament suposa un canvi radical en la forma de fer o viure la vida, però és un instant que no s’oblidarà mai i que tindrà un significat especial per a qui l’hagi viscut.

Amb aquestes paraules es podria resumir el que és el fil conductor dels tretze relats que composen El dia de l’incident, la nova obra d’Isidre Grau, publicada per Editorial Meteora. Els relats, uns més llargs, uns altres més curts, traslladen les característiques dels seus personatges als que, sense necessitat de moltes línies de text, podem arribar a conèixer; la força i energia del moment que viuen, però sobretot, la intensitat del que suposen els incidents que cada un d’ells viuen i les conseqüències que implicaran.

El passat 19 de setembre, Editorial Meteora i la llibreria La Central del Raval van organitzar un acte per presentar l’obra d’Isidre Grau. En aquest acte hi van ser el propi Isidre Grau, acompanyat de Jordi Fernando, l’editor, i Jordi de Manuel, escriptor i padrí oficial del llibre, com a copresentadors.

Jordi Fernando, en una petita introducció va explicar el motiu pel qual una editorial com Meteora publica llibres de relats, recordant anècdotes de la seva infància i afirmant que els relats són com “l’aventi, una mena de bàlsam que servia per fer passar un mal moment”. Per la seva banda, Jordi de Manuel, escriptor que tot just acaba de publicar La decisió de Manperel, va fer un repàs pels diferents relats que componen El dia de l’incident destacant que “la vida està feta de petits incidents, de petits detalls que fan que siguem el que som”. Durant la tertúlia, Isidre Grau va comentar part del que exposa en les últimes pàgines del llibre i va recordar que “tan sols he procurat unir les històries per un fet que em sembla esperançador: encara que la vida sol discórrer per camins coneguts, sempre ens arriba l’oportunitat de redescobrir-nos sota una altra claror. Llavors tot pot ser diferent, o no”.

El dia de l'incident - Acte de presentació a La Central del Raval

Isidre Grau és autor de dotze novel·les entre les que destaca Els colors de l’aigua amb la que va guanyar el 1985 el Premi Sant Jordi de novel·la. També és autor de diverses obres de narrativa breu i assaig que conformen una carrera literària que va iniciar el 1980 amb la publicació de Fugida en gris.

2 pensaments sobre “El dia de l’incident

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s