L’última fugida

L'última fugidaAutor: Tracy Chevalier

Any de publicació: 2013

Editorial: RBA La Magrana

Pàgines: 350

Honor Bright és una jove quàquera anglesa que el 1850 es veu arrossegada per la seva germana Grace a Amèrica. El motiu del viatge és ben senzill, la Grace ha d’anar a Ohio per trobar-se amb Adam Cox, el seu promés i, Honor, que fuig d’un desengany accepta acompanyar-la pensant que al seu nou destí aconseguirà la felicitat que ha perdut a Anglaterra. Però tot es torça quan la Grace, en arribar a Amèrica, es posa malalta i mor, deixant Honor en un país i una comunitat que aviat descobrirà que viuen i pensen de forma diferent al que ella està acostumada.

Tracy Chevalier ens introdueix dins un temps i un espai prou coneguts i treballats ja per altres autors, endinsa el lector en la història d’un país que vivia un dels periodes més importants de la seva curta vida, els primers moviments socials en defensa dels esclaus que anys més tard es concretarien en una guerra civil i que aquí presenta les rutes de fugida dels esclaus conegudes amb el nom del Ferrocarril Subterrani. En aquest context, Honor es trobarà davant d’un important dilema i haurà de decidir si mantenir els seus principis i ajudar els fugitius o bé fer cas de la llei i del que la comunitat en la que viu ha decidit que és el millor per evitar problemes.

L’última fugida és una notable novel·la, molt bé documentada amb la que podrem reviure fets que posaran de relleu la injustícia de les lleis humanes portant-nos a una intensa i emotiva reflexió sobre la problemàtica de l’esclavitut. És la setena novel·la de Tracy Chevalier que el 1999 va publicar La noia de la perla extensament lloada per crítica i lectors i que va ser adaptada al cinema uns anys després.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s