Les llavors del silenci

114603_les-llavors-del-silenci_9788429771794Autor: Àlvar Caixal

Editorial: Edicions 62

Any de publicació: 2013

Pàgines: 208

Les llavors del silenci és la primera novel·la d’Àlvar Caixal i ens presenta una història per aprendre, per ensenyar-nos que amagar les vergonyes o negar els errors pot tenir i tenen repercusió a la llarga, perquè d’una manera o altra, el destí s’acaba revelant.

La novel·la ens explica la història de l’Alfred que després del suicidi del seu pare, veu com al seu voltant va apareixent una història familiar que poc té a veure amb la que ell coneixia. Així, descobreix per unes pàgines trobades en un llibre de registre que els seus pares, però sobretot la seva mare, van tenir una estreta relació amb les milícies internacionals de voluntaris que van acostar-se a Espanya per ajudar en la lluita contra el feixisme cap a finals de la Guerra Civil. I paral-lelament o, millor dit, com a punt de partida, coneixerem també l’Emma Tavistock que a través de les cartes que va heretar de la seva tia Madeleine, reviurà la història des de l’altra part, la dels brigadistes i les seves famílies.

Caixal introdueix un tema que avui dia, després de més de 50 anys encara està vigent, les conseqüències d’una Guerra Civil, cruel i sense sentit i la restitució de la memòria familiar que és sovint negada a aquestes alçades.

Personalment, agrairia una mica més de detall en la definició dels personatges i de les trames, que en algun moment m’ha semblat que quedaven massa diluïdes, però en general es pot dir que Caixal ha entregat una bona història de lectura ràpida i amb descripcions en la justa mesura.

Recomanable per a un cap de setmana de pluja i manteta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s