Enamorats

9788429773408Autor: Alfred Hayes

Editorial: Edicions 62

Any de publicació: 2014 (1953)

Pàgines: 140

La història que ens trobem a Enamorats segurament us sonarà. En un bar de Nova York, un home explica a una dona desconeguda una història d’amor, la seva pròpia història.

Explica mitjançant un llarg monòleg com va conéixer una dona, divorciada i mare d’una nena, amb la que comença una relació, en la que ell, segons creu no hi posa tot el cor. Diu que no s’enamora, que no ho fa mai, i aquest cop tampoc, però a mida que va avançant amb la història veurem que ni ell mateix està segur que això no sigui veritat, perquè un bon dia, en una festa, la dona coneix un altre home que li fa una proposta especial, li ofereix una bona quantitat de diners per passar una nit amb ella.

Us sona? I direu, això és com la peli aquella de la Demi Moore i el Robert Redford… Doncs sí, però fins a cert punt. S’hi assembla en la proposta, l’home ric i la noia desvalguda que es veu obligada a prendre una decisió per necessitats econòmiques. Però ja està, res més enllà. A partir d’aquí, qualsevol semblança amb l’obra de Hayes és pura coincidència, que dirien.

Enamorats és, com deia al principi, una història d’amor, o de desamor, segons es miri, o més aviat, sobre l’amor o sobre les diferents maneres de viure una relació entre dues persones, sobre el que fa que dues persones vulguin viure juntes, o formar una família, o al revés, el que fa que es trenqui aquesta voluntat.

No us puc dir massa més perquè és una novel·la de cap de setmana, curta però intensa, però per sobre de tot, ben parida, sobretot si us agraden aquelles històries que parlen del dia a dia, dels dubtes que la vida ens planteja i de com els podem afrontar.

A Hayes l’han calificat com l’expert en cors trencats, perquè sap com pocs autors fer radiografies precises de les relacions amoroses. A part d’Enamorats, reprèn el tema a The End of Me (Mi perdición) amb Nova York altra vegada com a escenari i My face for the world to see (Que el mundo me conozca). És autor de set novel·les i va col·laborar com a guionista amb Vittorio de Sicca i Roberto Rossellini, entre d’altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s